Poslovni coaching je umjetnost stvaranja konteksta

Bit škole poslovnog coachinga je upravo da dostupno znanje, korisnik znanja i način prijenosa znanja budu u harmoniji.

U velikim učećima organizacijama...

...možda će dobro doći coah-profesionalac, odnosno posrednik između ljudi kojima treba novo znanje i najutjecajnijih gurua.

Lako dostupna znanja stvorila su novi problem. Kada je ponuda novih znanja toliko bogata, validiranje postaje važno. Sada kada je znanje besplatno i svakome dostupno, iz oskudijevanja smo skočili u zbunjenost izobiljem. Sposobnost validacije, koju je prva polovina prošlog stoljeća učinila suvišnom, sada je prijeko potrebna.

Coach treba posjedovati...

...ona znanja koja bi i donositelj odluke stekao da je za to imao vremena. Ovo Senge u knjizi Ples promjene opisuje pomoću pola: „Mala bijela loptica ne čeka vaš udarac nego putuje po igralištu. Vi ne stojite na čvrstoj podlozi, nego jašete galopirajućeg konja. Vaši su suigrači također na konjima. Okruženi ste suparnicima koji se kreću velikim brzinama i žele vam oteti loptu. Konjski izmet leti svugdje oko vas. Coach je daleko od vas i glasno dovikuje upute koje vjerojatno ne možete čuti.“ Zbog toga će se razgovor s coachem obaviti prije donošenja odluke (igre). S druge strane, besmisleno je da coach radi s onima koji nikada neće donijeti odluku (udariti lopticu). Kada nudim novo, onda je jedina nevolja u tome što je to opasno opisati novim pojmovima jer su nepoznati, a također je opasno opisati i starim pojmovima jer se ne ističe ono što je bitno novo. Često se događa da se iz konteksta coachinga istrgne dio “coach ne donosi odluku”. To ‘zajašu’ mnogi koji ne razumiju ni proces poslovanja ni proces odlučivanja i onda se ne može razlikovati "business coach"-a od "life coach"-a