Tamo u kutu neke kavane gdje imamo „rezervirano mjesto“ ili u sobici fakulteta, možda u obnovljenom ljetnjikovcu, ili bilo gdje. Mogli bismo kreativnim nadarenim kreativcima pričati o marifetlucima inovacija.

Inovativni milje

Inovativni milje, je presudan za kreativnost. Svako je kreativan za nešto ali nitko nije kreativan za sve. Tvoja kreativnost mora imati svoju ekologiju (odnos sa miljeom) i tek se onda može roditi inovacija.

Inovacija stiže odozdo

Inovacije nisu projekti jer nemaju jasan početak i kraj, niti možemo raditi ROI. Rađanje novuma nikada ne možemo siliti, ali možemo biti zagovornici ili pobornici ideja (Idea champions). Ako stvorima kavanski milje onda možemo dati šansu kreativcima. Inovacije nikada ne stižu odozgo iz čega ne slijedi da sve što stiže odozdo jest valjana inovacija.

Susret sa zanimljivim ljudima

Nadareni kreativci poslovnog razmišljanja mogli bi imati susrete sa zanimljivim ljudima izvan poslovanja. Pjesnici, glumci, karikaturisti, sportaši, s nekim će svojim legendama u salonu napraviti takav milje koji je nužan za rađanja poslovnih novuma.